מתכון – לפתן מפירות יבשים

מצרכים:
1/2 כוס משמשים
1/2 כוס שזיפים (ללא הגלעינים)
1/2 כוס צימוקים שטופים
2 תפוחי גרנט סמית – חתוכים לריבועים קטנים
31/2 כוסות מים
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
3-4 ראשי ציפורן
3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את המים עם סוכר, קינמון, ציפורן ומיץ לימון.
2. כשהמים רותחים יוצקים את כל הפירות ומבשלים כ- 20 דקות או עד למידת הריכוך הרצויה.
ניתן להוסיף סוכר לפי הטעם.
3. מצננים ומכניסים למקרר. אפשר להגיש בתוספת קצפת או שמנת חמוצה.

 

11/2 כוסות שיבולת שועל
11/2 כוסות מים
3 כוסות חלב
1 כף חמאה
3-4 כפות סוכר חום
3 כפות צימוקים בהירים
1 כפית קינמון
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים את שיבולת השועל עם המים והחלב ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהשיבולת שועל רכה.
2. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים. מוסיפים מים במידת הצורך.
3. מערבבים את הסוכר, הצימוקים והקינמון.
4. יוצקים לקעריות ומפזרים את תערובת הסוכר, צימוקים וקינמון מעל.

מתכונים נוספים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן