מצרכים:
1 כוס אורז- מושרה במים חמים כשעה
1/2 כוס מש מושרה לשעתיים
3-5 כפות שמן זית או רגיל
2 שיני שום כתושות
1/4 זר כוסברה קצוצה (או כמה עלי שמיר לפי בחירה)
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים
1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומסננים את האורז והמש.
2. מחממים את השמן, מוסיפים את השום ואורז ומערבבים כ- 3 דקות.
3. מוסיפים את המש וממשיכים לערבב עוד כ- 5 דקות.
4. מוסיפים את המים וחמרי התיבול, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות על אש נמוכה מאוד.
5. מוסיפים את הכוסברה או השמיר לקראת סוף הבישול.
6. פותחים את הסיר לאחר כ- 15 דקות.
7. רצוי לכסות את הסיר במגבת מטבח נקייה ומקופלת לשמירת האדים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים.