מצרכים:
11/2 כוסות עדשים ירוקים – מושרים ללילה
11/4 כוסות אורז בסמטי לבן – מושרה לשעה במים חמים עם מלח
1/4- 1/3 כוס שמן זית + 2 כפות
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח גס
כ- 5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומסננים את העדשים ומבשלים ב4 כוסות מים עד לריכוך.
2. לשטוף את האורז מספר פעמים ולסנן.
3. להוסיף את האורז לעדשים, לערבב היטב עם כף או שתיים שמן. להוסיף את חמרי התיבול ובמידת הצורך מים
רותחים עד לגובה התבשיל. לבשל 30 דקות.
4. במחבת גדולה יוצקים שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה.
5. בתום הבישול (לפתוח את הסיר כעבור 20 דקות), הופכים את תוכן הסיר לקערה ומפזרים את הבצל המטוגן מעל.
מתכון – דייסת אורז עם חלב
מצרכים: 1/2 כוס אורז בסמטי לבן 1 כוס מים 11/2 כוסות חלב 2 כפות סוכר חום 1/2 כפית קינמון 1 כף חמאה (לא הכרחי) קורט