מצרכים:
1 כוס עדשים אדומים- מושרים כשעה
11/2 כוסות אורז – מושרה במים חמים כשעה
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
10 שיני שום קצוצות דק
4 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל ב 3 כפות שמן
2. שוטפים היטב את האורז והעדשים ומוסיפים לשמן, מערבבים כ-5 דקות.
3. מוסיפים את המים וחמרי התיבול, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ- 40 דקות.
4. מטגנים את השום ב3 כפות שמן ומערבבים עם התבשיל כשהוא מוכן.