מצרכים:
7-8 פלפלים, אפשר מכל הצבעים
1 חופן אורז בסמטי לכל פלפל
4-5 עגבניות גדולות, בשלות ומרוסקות
1 זר כוסברה קצוצה
5 עלי סלרי קצוצים, אפשר גם להוסיף שורש מרוסק
1/2 זר פטרוזיליה
2 בצלים קטנים קצוצים
1/3-1/4 כוס מיץ לימון
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2-3 כפיות סוכר חום
1/4-13 כוס שמן זית + שמן לטיגון הפלפלים
1/4 כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
2 כפות נענע יבשה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. להשרות את האורז במים רותחים עם מעט מלח כחצי שעה, לשטוף היטב ולסנן, להעביר לקערה.
2. לרסק במעבד מזון את הסלרי, כוסברה, פטרוזיליה ובצל.
3. להוסיף לאורז תחילה את השמן וחמרי התיבול, להוסיף את הירקות הקצוצים.
4. במעבד מזון לרסק את העגבניות עם הרסק מהקופסה והסוכר.
5. להוסיף לאורז חצי מכמות הרסק וכף נענע יבשה.
6. להוציא את ליבת הפלפלים ולמלא באורז כדי 3/4 מכל פלפל.
7. לצקת בסיר שמן ולטגן קלות את הפלפלים.
8. להוסיף את רסק העגבניות עם 1/4 כוס מים, לפזר עלי נענע ולכסות את הסיר.
9. להביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי, במידת הצורך להוסיף מעט מים.
10. בתום הבישול ממומלץ להכניס את הסיר לגריל עד להשחמה כ- 5-7 דקות.