מצרכים:
כ- 15 עלי מנגולד שטופים היטב, ללא החלק הלבן, חלוטים במים רותחים כ- 10 דקות.
רוטב:
ראה מתכון הכרוב הממולא
מלית:
ראה מתכון הקישואים הממולאים.
אופן ההכנה:
מסננים את עלי המנגולד ושוטפים במים קרים.
פורסים כל עלה ומניחים מעט (בערך כף גדושה) בכל עלה, ומסדרים בסיר.
מכינים את הרוטב לפי מתכון הכרוב הממולא, יוצקים על עלי המנגולד, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים
על אש קטנה כשעה.
מתכון זה מתאים למילוי עלי גפן-
מרתיחים מים עם מלח, מניחים כ- 25 עלי גפן לכ- 10 דקות. מוציאים, שוטפים וממלאים לפי המתכון הנ"ל.
את עלי הגפן הממולאים, יש לבשל כשעה וחצי. במידת הצורך יש להוסיף מעט מים רתוחים.