מצרכים לבצק:
21/4-21/2 כוסות קמח מלא מנופה
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3-4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
מצרכים למלית:
11/2 כוס פרג טחון
5 תפוחי עץ (גרנט סמית) חתוכים לרבעים- מנוקים מהליבה
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס צימוקים
3-4 כפות דבש
1/4 כוס מים
3 כפות מיץ תפוזים
1 כפית קינמון
אבקת אפייה לזרייה.
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מקציפים את הביצים עם 1/2 כוס סוכר, מוסיפים את החמאה או המרגרינה ומיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וקורט מלח, מערבלים עד לקבלת בצק הומוגני. (אם הבצק דביק מדי נוסיף קמח או לחילופין אם הוא יבש נוסיף מעט נוזלים).
2. בסיר קטן מרתיחים 1/4 כוס מים עם הדבש ו3 כפות מיץ תפוזים, מוסיפים את הפרג ומבשלים כ- 2-3 דקות.
3. שוטחים 1/2 מכמות הבצק בתבנית משומנת.
4. יוצקים את הפרג על הבצק ומפזרים מעל רבעי תפוחי עץ.
5. מפזרים את האגוזים עם הקינמון.
6. שוטחים את יתרת הבצק, כשהוא מרודד, מעל ומהדקים היטב. בעזרת מזלג דוקרים את הבצק.
7. בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, אופים כ- 45-50 דקות או עד שהעוגה משחימה.
אפשר לפזר לאחר קירור העוגה אבקת סוכר וקינמון.