מצרכים:
13/4 כוס קמח מלא מנופה
1/4 כוס צימוקים
11/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזים גרוסים גס
4-5 גזרים בינוניים מגורדים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
4 ביצים
1 כפית קינמון
1 אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
1. מקציפים היטב את הביצים והסוכר כ- 5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כשתי דקות נוספות.
2. מוסיפים את הגזר, האגוזים והמיץ וממשיכים לערבל דקה נוספת.
3. מערבבים את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה ויוצקים לאט לתערובת עד לקבלת בצק הומוגני.
4. יוצקים את התערובת לתבנית (מס' 26) משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 50-55 דקות. מוודאים שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם שננעץ בעוגה ויוצא יבש.
5. מקררים את העוגה כשעה ומוציאים מהתבנית.