מצרכים:
11/2 כוסות שעועית לבנה – מושרית ללילה
1 כף אבקת מרק עוף
1/4-1/3 כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
1 בצל אדום קצוץ
2 שיני שום מעוכות
1/2 זר פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט כמון
6-7 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את השעועית עם כף אבקת מרק עוף, עד לריכוך (ניתן לבשל בסיר לחץ לריכוך זמן הבישול).
2. מסננים את השעועית ומעבירים לצלחת ההגשה. מוסיפים שמן, מיץ לימון, את הירקות הקצוצים והתבלינים. מערבבים היטב, מכסים ומקררים כשעה.