מצרכים
1 1/2 – כוסות שעועית (לבנה, אדומה או מנומרת) מושרית ללילה ומסוננת
600 – ג"ר קורקבנים חתוכים
1 – בצל גדול קצוץ
2 – שורש סלרי חתוך לריבועים
1 – שורש פטרוזיליה חתוך לריבועים
2 – גזרים חתוכים לקוביות
2 – תפוחי-אדמה חתוכים
3 – שיני שום
1/4 – כוס שמן זית
1 – כף מרק אבקת עוף
1 – כפית פלפל שחור גרוס
1 – כפית מלח
6-7 – כוסות מים
אופן ההכנה
1. יוצקים ליטר מים לסיר לחץ ומרתיחים, כשהמים רותחים מכניסים את השעועית והקורקבנים, מרתיחים 5 דקות ומסננים
2. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום ויתר הירקות ומאדים כ-7 דקות
3. מוסיפים את הקורקבנים והשעועית וממשיכים לאדות כ-3 דקות. מוסיפים מים וחומרי תיבול ומבשלים תחילה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך
4. תבשיל זה מומלץ מאוד לבשל בסיר לחץ