מצרכים
1 1/2 – כוסות עדשים ירוקים מושרים ללילה ומסוננים
2 – בצלים קצוצים
150 – ג"ר פטריות שמפניון קצוצות
1/4 – כוס שמן זית
1 – כף אבקת מרק עוף
1/2 – כפית כמון
1/2 – כפית פלפל שחור גרוס
1/2 – כפית מלח
4-5 כוסות מים
אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את הפטריות ומאדים כ-5 דקות
2. מוסיפים את העדשים, המים וחומרי התיבול מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי או עד שהעדשים מתרככות
3. מתקנים תיבול ומוסיפים מים במידת הצורך