מתכון – מרק עדשים ואורז בשמתי

מצרכים
1/2 – כוס אורז מושרה ל-6 שעות ומסונן
1 – כוס עדשים אדומים מושרים כרבע שעה ומסוננים
1 – בצל גדול קצוץ
1 – גזר מרוסק או חתוך לקוביות
3 – עגבניות גדולות מרוסקות
1/4 – כוס שמן זית או רגיל
1/4 – זר פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לא הכרחי)
1 – כף אבקת מרק עוף
1/2 – כפית כמון
1 – שן שום כתושה
1/2 – כפית פלפל שחור גרוס
1/2 – כפית מלח גס
5-6 – כוסות מים

אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5-7 דקות
2. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים כ-5 דקות נוספות 3. מוסיפים את המים וחומרי התיבול ומבשלים כ-45 דקות
3. ניתן להוסיף מים ולתקן תיבול במידת הצורך

מתכונים נוספים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן