מצרכים
1 – כוס חומוס מושרה ללילה ומסוננן
2 – בצלים קצוצים דק
3 – תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
3 – שיני שום קצוצות דק
1/2 – זר פטרוזיליה קצוץ
1/4 – כוס שמן זית או רגיל
1 – כף אבקת מרק עוף
1/2 – כפית פלפל שחור גרוס
1/4 – כפית פפריקה חריפה (לא הכרחי)
1/4 – כפית מלח גס
5 כוסות מים
אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן מוסיפים את השום והפטרוזיליה ל-5 דקות
2. מוסיפים את החומוס(רצוי בלי הקליפות) המים וחומרי התיבול, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד לריכוך החומוס
3. מוסיפים את תפוחי-האדמה, מוסיפים מים בהתאם לצורך וממשיכים לבשל עד לריכוך
4. מומלץ לבשל בסיר לחץ לקיצור זמן הבישול
מתכון – דייסת אורז עם חלב
מצרכים: 1/2 כוס אורז בסמטי לבן 1 כוס מים 11/2 כוסות חלב 2 כפות סוכר חום 1/2 כפית קינמון 1 כף חמאה (לא הכרחי) קורט