מתכון – מרק בשר עם חומוס ושעועית לבנה\אדומה\מנומרת
מצרכים
1/2 כוס חומוס מושרה ללילה
1 1/2 – כוסות שעועית. אפשר 1/2 כוס מכל סוג מושרית ללילה ומסוננת
1/2 – ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
2 – בצלים קצוצים
1/4-1/2 – כוס שמן זית או רגיל
2 – גזרים חתוכים לקוביות
2 – גבעולי סלרי
1/2 – זר כוסברה
1/2 – כפית כורכום
1/2 – כפית כמון טחון
1 – כף אבקת מרק עוף
1/2 – כפית פלפל שחור גס
1/2 – כפית מלח גס
6-7 – כוסות מים
אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לשינוי הצבע
2. מוסיפים את הקיטניות הירקות וחומרי התיבול ומערבבים כ-5 דקות
3. מוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה עד לריכוך. מתקנים תיבול
4. מומלץ להשתמש בסיר לחץ לקיצור זמן הבישול