מצרכים
1 1/2 – כוסות אפונה ירוקה או צהובה מושרית ל-5 שעות (רצוי ללילה) ומסוננת
2 – בצלים בינוניים קצוצים
2 – גזרים חתוכים לקוביות
2 – גבעולי סלרי קצוץ דק
1/4 – כוס שמן זית או רגיל
1 1/4 – כף גדושה אבקת מרק עוף
1/2 – כפית פלפל שחור גרוס
1/2 – כפית מלח
כ-6 כוסות מים
אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן מוסיפים את האפונה ומערבבים כ-5 דקות
2. מוסיפים את הגזר הסלרי וחמרי התיבול ומערבבים, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שהאפונה רכה.
3. אפשר לבשל בסיר לחץ לזרז את זמן הבישול