מצרכים:
13/4 כוסות קמח תירס
3 כוסות מים
2-3 כפות חמאה או מרגרינה
1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
1/2 כוס גבינת רוקפור מגוררת
1 שן שום
2 כפיות מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מכינים את הממליגה לפי המתכון הבסיסי.
2. מורחים תבנית אפייה במעט חמאה או מרגרינה.
3. חותכים את שן השום ומורחים על התבנית והדפנות.
4. יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית, מפזרים את הגבינות וקורט מלח.
5. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים כ- 30 דקות.
6. מקררים מעט, פורסים לפרוסות עבות ומגישים, אפשר עם מעט שמנת חמוצה, יוגורט או גבינה לבנה.