מצרכים לכופתאות:
500 גרם חזה עוף טחון או לחילופין שווארמה הודו נקבה.
1/2 כוס קמח חומוס
2 בצלים בינונים קצוצים דק
2 גבעולי שמיר קצוצים
5 גבעולי כוסברה קצוצים
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט כמון
קורט כורכום
מצרכים למרק:
11/2 כוסות חומוס שהושרה למשך הלילה
1 בצל גדול קצוץ
6-7 כוסות מים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
קורט פלפל שחור
קורט מלח גס
קורט כורכום
3-4 כפות שמן זית או רגיל
אופן ההכנה:
1. מסננים את החומוס ומבשלים עם 6-7 כוסות מים עד לריכוך.
2. מזהיבים את הבצל ומוסיפים למרק החומוס וכן את חמרי התיבול: כף אבקת מרק עוף, קורט מלח, פלפל וכורכום.
3. מערבבים את חזה העוף הטחון עם 1/2 כוס קמח חומוס וחמרי התיבול: שמיר קצוץ ואו כוסברה (לפי הטעם), קורט מלח, פלפל, כורכום וכמון.
4. מביאים את המרק לרתיחה ויוצרים כופתאות עגולות ומכניסים למרק כשהוא רותח.
5. מבשלים כ- 30-45 דקות. במידת הצורך מוסיפים מים וחמרי תיבול.
6. אפשר להוסיף למרק חלקי עוף להעשרת הטעם, במקרה זה צריך לבשלם במרק כחצי שעה לפני הכופתאות.