מצרכים:
2 כוסות שעועית (לבנה, מנומרת, אדומה או שחורה, או רבע מכל אחת) – מושרית לילה
1 ק"ג בשר צלעות או פולי חתוך לקוביות
4-5 תפוחי אדמה קלופים
4-5 ביצים קשות
2 בצלים בינונים קצוצים
3/4 כוס שמן רגיל
1 כף סוכר חום + כף דבש
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כמון
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
מים – מעט מעל התבשיל
אופן ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים כף סוכר ואת נתחי הבשר ומטגנים כ- 10 דקות עד שהבשר משנה את צבעו. מוציאים את הבשר מהסיר.
2. מפזרים את השעועית בתחתית הסיר, מעליה הבשר, תפוחי האדמה, הביצים וחמרי התיבול כולל כף הדבש.
3. יוצקים מים, מעט מעל גובה החמין, מרתיחים כ- 5 דקות על להבה גדולה ואח"כ כחצי שעה על אש בינונית.
4. מעבירים לתנור בחום של 100 מעלות או לפלטה חשמלית. במהלך הבישול בודקים את לחות החמין, מוסיפים מים בהתאם לצורך