מתכון – חמין צמחוני

מצרכים:
2 כוסות שעועית (לפי בחירה – לבנה, אדומה, שחורה, מנומרת או רבע מכל סוג) – מושרית לילה
1/2 כוס חומוס – מושרה לילה
3/4 כוס שמן זית או רגיל
4-5 תפוחי אדמה קלופים
4-5 ביצים קשות
2 בצלים בינונים קצוצים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כמון
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
מים- מעט מעל התבשיל

אופן ההכנה:
1. להזהיב את הבצל בשמן
2. להוסיף את הקיטניות, תפוחי האדמה, הביצים, חמרי התיבול והמים.
3. להביא לרתיחה, לבשל על אש גבוהה כ- 5 דקות, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה על אש בינונית – נמוכה.
4. להעביר לתנור בחום 100 מעלות או לפלטה חשמלית.
5. במהלך הבישול לבדוק את לחות החמין. יש להוסיף מים במידת הצורך

מתכונים נוספים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן