מצרכים:
2 כוסות חומוס שהושרה לילה
2 בצלים קטנים קצוצים
1 ראש שום שלם שטוף
1 ק"ג בשר צלעות או פולי חתוך לקוביות
3/4 כוס שמן רגיל
4-5 תפוחי אדמה קלופים
4-5 ביצים קשות
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
1 כף אבקת מרק עוף
מים – מעט על התבשיל
אופן ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל עם השמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים כ- 10 דקות עד שהבשר משנה את צבעו. מוציאים את הבשר מהסיר.
2. בתחתית הסיר מפזרים את החומוס, מעליו הבשר, תפוחי האדמה, השום והביצים.
3. יוצקים מים מעט מעל גובה החמין, מוסיפים את חמרי התיבול ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
4. מעבירים לפלטה חשמלית או לתנור בחום נמוך – 100 מעלות – למשך הלילה.
5. במהלך הבישול יש לבדוק את לחות החמין, אפשר להוסיף מים במידת הצורך.