מתכון – אורז פרא עם גזר

מצרכים:
1 כוס אורז פרא מושרה ללילה
3-4 כפות שמן זית
3 גזרים מרוסקים בפומפיה גסה
2 בצלים קצוצים דק
1/2 כוס אפונה קפואה ( לפי בחירה)
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2-21/4 כוסות מים רותחים
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ- 3 דקות.
2. מוסיפים את האורז ואת האפונה. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את המים וחמרי התיבול, מרתיחים, ומעבירים לאש נמוכה, מבשלים כשעה. במידת הצורך מוסיפים כחצי

כוס מים חמים.
4. מתכון זה מתאים גם לאורז מלא, אורז אדום ואורז בר.

מצרכים:
1 כוס אורז פרא מושרה ללילה
3-4 כפות שמן זית
3 גזרים מרוסקים בפומפיה גסה
2 בצלים קצוצים דק
1/2 כוס אפונה קפואה ( לפי בחירה)
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2-21/4 כוסות מים רותחים
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ- 3 דקות.
2. מוסיפים את האורז ואת האפונה. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את המים וחמרי התיבול, מרתיחים, ומעבירים לאש נמוכה, מבשלים כשעה. במידת הצורך מוסיפים כחצי
כוס מים חמים.
4. מתכון זה מתאים גם לאורז מלא, אורז אדום ואורז בר.

מתכונים נוספים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן