מצרכים:
11/2 כוסות אורז (מבושל לפי השיטה הפרסית: ראה מתכון בסיסי)
2 בצלים גדולים קצוצים
3 גזרים גדולים מרוסקים בפומפיה גסה
1/2 כוס צימוקים (בהירים או כהים) שטופים
1 כף מרק עוף
1/3 כוס שמן זית או רגיל
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
21/2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז ומסננים היטב לאחר שטיפה.
2. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את הגזר ובוחשים כ- 5 דקות.
3. מוסיפים את האורז, המים וחמרי התיבול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מוודאים כי כמות המים לא תעלה מעל האורז.
5. מבשלים כחצי שעה. פותחים את הסיר כ- 20 דקות לאחר כיבוי האש.